Purificator de aer Electrolux PA91-404GY | Review si Pareri utile

Electrolux PA91-404GY este un purificator de aer special creat pentru a reduce poluarea din aer si de a oferi un mediu mai curat si mai sanatos in propria locuinta. Poate fi folosit in orice anotimp, combate eficient particulele nocive din aer si ofera un aer mai curat. Are rolul de a ventila si purifica aerul din camera creand astfel si o atmosfera mai placuta. In plus, presupune un consum energetic destul de scazut.

Purificatorul de aer Electrolux PA91-404GY este destul de asemanator cu un ventilator stationar, beneficiind de un design specific, ce presupune o unitate de centrifuga a aerului ce permite dispersarea acestuia pe toata suprafata spatiului unde se afla. Din punct de vedere constructiv, ne ajuta sa economisim si spatiu putand fi amplasat oriunde in incapere. Prezinta o carcasa din palstic ABS dar si o baza de sprijin circulara, cu design modern de culoare argintie.

Genereaza un flux de aer multi-directional, prin orificiul tip grila amplasat in partea superioara a aparatului, distribuiand mai eficient aerul in incapere.

Panoul de control amplasat in partea superioara beneficiaza de butoane tip coutch prin intermediul carora puteti pornire sau opri aparatul, de a regla viteza de ventilare, dar si pentru a selecta modul de operare dorit, respectiv functiile auxiliare. Aparatul pune la dispozitie noua intensitati de viteza, iar tot la nivelul panoului de control se exista si niste LED-uri de semnalizare foarte utile pentru verificarea starii aparatului.

Electrolux PA91-404GY pareri

O functie foarte utila ce previne eventualele defectiuni este cea de diagnosticare inteligenta. Identifica inca din stare incipienta orice eroare care apare si va semnaliza prin intermediu LED-urilor din dotare. Functia Child Lock permite blocarea panoului de control pentru ca cei mici sa nu poata deregla aparatul. Functai Feedback permite vizualizarea calitatii aerului din camera. Astfel, acesta ne va arata in timp real indicele IAI, printr-un cod de culori si afisaj numeric. Pentru o calitate buna a aerului, LED-ul va trebui sa aiba culoarea verde, iar cand calitatea aerului este slaba, LED-ul va fi de culoare maro.

Aparatul implica un mod de control dual, adica fie direct de pe panoul de control, fie prin intermediul telefonului sau al tabletei. Pentru aceasta va trebui sa descarcati gratuit aplicatia mobila. Aceasta va permite controlarea dispozitivului chiar si de la distanta, fara sa fiti prezenti la domiciliu, putand modifica modul de operare al aparatului, puteti regla turatia sau verifica durata de viata a filtrelor.

Gratie senzorului MP2,5, aparatul va transmite constant date in timp real referitoare la nivelul calitatii aerului pentru a va putea forma o imagine de ansamblu si pentru a sti cand trebuie sa interveniti prin intermediul purificatorului. De asemenea, senzorul Pure Sense monitorizeaza cosntant aerul, temperatura, umiditatea, concentratia gazelor regland automat viteza ventilatorului atunci cand identifica schimbari de parametrii. In aceste conditii, pe parcursul unui singur minut, aerul din incapere este scanat de circa 60.000 de ori.

Electrolux PA91-404GY presupune trei moduri de functionare si anume: General – aparatul sesizeaza si purifica toata grupa de factori alergeni cu care ne putem confrunta de zi cu intr-un spatiu inchis, Allergen – ofera o sensibilitate foarte ridicata la polen si alti agenti poluanti si Nocturn  – ce asigura un mod de operare silentios, regland si intensitatea semnalizarilor luminoase. Pe de alta parte, dispune si de modul de functionare manual ce presupune setarea manuala a setarilor dorite, putand opta intre noua moduri de functionare la viteze diferite de ventilare. Aparatul ventileaza aerul din camera in noua trepte cu o viteza maxima de 6 m/s si un debit de pana la 442 mc/h. Circulatia aerului 3D cu fanta de evacuare a aerului elicoidala, curata aerul dintr-o incapere cu suprafata de 18 mp in mai putin de sase minute.

Purificatorul de la Electrolux integreaza un sistem de filtrare concentric din cinci etape si anume: prima etapa de filtrare consta intr-un pre-filtru de praf alcatuit dintr-o plasa fina din plastic care imbraca pe exterior tot cilindrul de filtrare. Aceasta plasa din inox poate fi curatata periodic printr-o aspirare simpla. A doua etapa consta intr-un filtru din sticla cu suprpafata tratata cu fosfat de argint, unde ionii de argint incarcati pozitiv reactioneaza cu bacteriile incarcate cu sarcina negativa, distorsionandu-le astfel echilibrul electrolitic, determinand astfel distrugerea peretilor celulari si neutralizarea activitatii enzimatice a acestora. Filtrul a fost testat in conformitate cu standardul GB2155.2-2010, putand elimina in proportie de 99% bacteriile precum Staphylococcus Aureus; Escherichia Coli; Legionella Pneumophila sau Serratia Marcescens. In plus, sistemul de filtrare Ion Pure isi mentine eficienta gratie structurii pe toata durata de functionare a filtrului.

Cea de-a treia etapa de filtrare este compusa dintr-o plasa fina din inox care imbraca pe interior cilindrul de filtare. Cea de-a patra etapa este reprezentata de filtrul Nano Protect din carbon activ foarte poros, ce filtreaza aerul care este eliminat din unitate retinand 99.95% dintre particulele din aer precum praf, polen, fum, bacterii, mucegai, acarieni etc.

Electrolux PA91-404GY review

Alaturi de tehnologia de varf a aerului de la Electrolux a sistemului de filtrlare functioneaza activ si reuseste sa indeparteze toate particulele nocive din camera, nu doar din imediata apropiere a aparatului. Acest sistem de filtrare prezinta forma cilindrica si este realizat din material hibrid consolidat, ecologic, cu raza de 14 cm creand o suprafata totala desfasurata pe cinci nivele de filtrare de 2.6 mp. Astfel, rezistenta la aer este mica, iar numarul de particule retinute foarte mare. Mai mult decat atat, suprafata de filtrare prezinta tratament PPT ce contine o componenta activa antimicrobiana care impiedica proliferarea bacteriilor responsabile pentru aparitia mucegaiului si mirosurilor neplacute de pe filtru. Spectrul de filtrare este  mare reusind sa indeparteze praful fin, substantele solide, particulele micorfine si asa mai departe. In plus, generand ioni negativi, aparatul ajuta metabolismul normal al celulelor corpului uman, imbunatatind si starea de sanatate.

De asemenea, aveti posibilitatea de a achizitona separat, daca doriti, si alte filtre precum Clean 360 CADR 600 pentru eliminarea particulelor ultra fine, BREATHE 360 pentru eliminarea polenului sau alegenilor sau FRESH 360 pentru absorbtia si neutralizarea compusilor organici volatili si a gazelor nocive.

Electrolux PA91-404GY este un aparat economic, care consuma intre 3-36 W/h, in functie de treapta de ventilare selectata. Este indicat pentru incaperi cu suprafete cuprinse intre 16-37 mp. Debitul aerului ventilat este de maxim 442 mc/h. Totodata, presupune un mod de operare silentios, pe cea mai mica treapta inregistrand 17 dB, iar pe cea mai puternica 49 dB.

Dimensiunile dispozitivului in discutie sunt de 56.5 cm inaltime, 31.5 cm latime si 31.5 cm lungime, avand o greutate de aproximativ 8 kg.

Consulta oferta de pret actuala!

Concluzii si Pareri de la clienti

Sanatatea inseamna, in primul rand, un aer curat, cu mai putini agenti de poluare. Calitatea aerului are un impact semnificativ asupra sanatatii noastre, iar pe termen lung un aer poluat poate avea repercusiuni nefaste. Este datoria noastra ca in locuinta sa asiguram i calitate mai buna a aerului, care sa nu ne puna sanatatea in pericol sau a celor dragi. Calitatea aerului poate fi masurata si controlata folosind un purificator de aer bun, iar Electrolux PA91-404GY ar putea fi alegerea ideala.

Cumparatorii s-au aratat multumiti de alegerea facuta si declara ca functioneaza in parametrii optimi. Multi dintre ei au declarat ca le-a fost chiar peste asteptari, intr-adevar reducand considerabil nivelul poluarii. Totodata, cei care se confruntau cu alergii respiratorii au remarcat si ei o imbunatatire. Aparatul este apreciat si pentru modul silentios de operare, dar si posibilitatea de a il controla direct de pe telefonul mobil. Ca atare, il recomanda mai departe si apreciaza raportul calitate/pret foarte bun.

Review pe scurt: Electrolux PA91-404GY

10

Raport calitate-pret

9.9/10

Eficienta purificare

10.0/10

Functii incluse

10.0/10

Constructie

10.0/10

Fiabilitate

10.0/10

Pro

  • Raport calitate/pret foarte bun
  • 5 nivele de filtrare
  • Senzori avansati pentru calitatea aerului
  • Poate fi controlat de pe telefon
  • 8 trepte de ventilare

Contra

  • Nu au fost identificate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *